آموزشگاه موسیقی سلمک(فردیس) :: چرا ما از گوش دادن به موسیقی لذت میبریم؟
Xگروه بین المللی HSE IRAN
گروه بین المللی ایمنی بهداشت
آموزشگاه موسیقی سلمک(فردیس) :: چرا ما از گوش دادن به موسیقی لذت میبریم؟
 
 

تقویم شمسی

آخرین اخبار
آموزشگاه موسیقی سلمک
گام به گام تا دنیای موسیقی (2)
گام به گام تا دنیای موسیقی (1) مقدمه
به کدام سبک ها و آلات موسیقی علاقه دارید؟ چه سازی مناسب شخصیت شماست؟
مزایای آهنگ گوش دادن در بارداری و تاثیر آن بر جنین
چرا ما از گوش دادن به موسیقی لذت میبریم؟
کنسرت موسیقی گیلکی «ناصر وحدتی» در لاهیجان برگزار می شود
شناخت دستگاه های موسیقی
شرح دستگاه شور و گوشه های موجود در ردیف موسیقی ایران
سازهای صفحه‌کلیددار
سازهای کوبه‌ای
سازهای بادی
سازهای زهی
 


پانل کاربری
فراموشی کلمه عبور
عضویت
 


گزیده خبرها


آموزشگاه موسیقی سلمک

با سلام خدمت بازدیدکنندگان عزیز
اموزشگاه موسیقی سلمک دارای مجوزدرجه یک از وزارت فرهنگ وارشادوهمچنین بابهره گیری ازاساتیدمجرب وتحصیل کرده دانشکده موسیقی دورهای آموزشی حرفه ای موسیقی را ارائه میدهد

:: ادامه خبر

 


سازمان های مرتبط
 


پربازدیدترین مطالب
 


نظر سنجی
 

 

 

   

مشروح جزئیات

» چرا ما از گوش دادن به موسیقی لذت میبریم؟

گوش دادن به موسیقی یکی از کارهای لذت بخش است که در هر حالی که باشیم میتوانیم از آن لذت ببریم. لذت بردن از موسیقی غیرقابل کتمان است و کسی نمیتواند تاثیری که موسیقی بر روح و روان انسان دارد را کتمان کند. در این مطلب میخواهیم درباره چرایی لذت بردن از موسیقی صحبت کنیم.
موسیقی
به جرات می توان گفت هیچ کسی در دنیا وجود ندارد که موسیقی را دوست نداشته باشد. همه انسان ها به این پدیده وابسته هستند و هرکسی با هر سلیقه ای آن را دنبال می کند. موسیقی می تواند احساسات ما را برانگیزد و شادی یا غم ما را به همراه داشته باشد. حال سوال اینجاست که چرا ما تا این اندازه به گوش دادن آهنگ ها علاقه نشان می دهیم و همواره به دنبل ترانه های جدید هستیم؟ این مقاله را تا پایان مطالعه کنید تا مسئله مورد بحث برایتان روشن گردد.
سوالی که مدت هاست ذهن دانشمندان را درگیر خود ساخته، این است که پدیده ای مانند موسیقی چگونه می تواند تا این حد احساسات ما را تحریک کند؟ این احتمال وجود دارد که علاقه ما به موسیقی به طور اتفاقی شکل گرفته باشد. ما همواره از احساسات خود برای هدایت ترس ها و موقعیت های اجتماعی مختلف، بهره می گیریم. شاید ریتم و آهنگ موسیقی نیز قسمت های مرتبط با احساسات مغز را تحریک می کنند.
چرا انسان از گوش دادن به موسیقی لذت میبرد
مغز ما الگوها را دوست دارد. موسیقی نیز نوعی الگو به شمار می رود. آیا این مسئله اتفاقی است؟
مطالعات نشان می دهند هنگامی که ما به موسیقی گوش می دهیم، مغز ما از خود دوپامین ترشح می کند و به همین دلیل، احساس رضایت به ما دست می دهد. تحقیقاتی که به رهبری دکتر «زِیتور» انجام گرفت، نشان داد هنگامی که یک قطعه موسیقی به اوج خود می رسد، میزان ترشح این ماده به شدت افزایش می یابد و احساس هیجان و گر گرفتگی به شنونده منتقل می گردد.
شاید این موارد دلیل علاقه ما به موسیقی باشند. اما این که چرا ما آن را تا این حد دنبال می کنیم، دلیل دیگری دارد. دوپامین ماده ایست که برای زنده ماندن و کارهایی مانند غذا خوردن ضروری است. به همین دلیل، هنگام گوش دادن به یک آهنگ، مغز ما تمایل بیشتری از خود برای انجام کارهای مشابه نشان می دهد و به همین دلیل، ما همواره به دنبال موسیقی هستیم. تنها تفاوت در این است که موسیقی برای زنده ماندن و ادامه حیات، ضروری نیست.
 
گوش دادن به موسیقی تاثیر مثبتی روی مغز میگذارد
دلیل دیگری که در این زمینه مطرح می گردد، علاقه ما به دنبال کردن الگوهاست. شناسایی الگو ها، مهارتی ضروری برای زنده ماندن به شمار می رود. به عنوان مثال، اگر شما بوی دود را حس کنید، ایده فرار به علت آتش سوزی در ذهن تان شکل خواهد گرفت. موسیقی نیز یک الگوست و ما به طور مداوم ملودی ها، هارمونی ها و ریتم های احتمالی را پیش بینی می کنیم.
اگر ما یک توالی آکورد (نواختن همزمان چند نُت) را بشنویم، مغز ما می تواند بر اساس تجربه ای که قبلا به دست آورده، آکورد بعدی را پیش بینی کند. به همین دلیل است که افراد معمولا با آهنگی که قبلا نشنیده اند، ارتباط خوبی برقرار نمی کنند. اگر ریتم یک ترانه برای ما ناآشنا باشد، پیش بینی الگوها در ذهن شکل نخواهد گرفت. هنگامی که نتوانیم الگوهای موسیقی را پیش بینی کنیم، احساس خستگی و کسل بودن به ما دست می دهد.
افراد با توجه به فرهنگ خود، یاد می گیرند که چه صدایی در دسته موسیقی قرار می گیرد.
موسیقی باعث می شود که مغز شرایط یک سخنرانی را شبیه سازی کند
توضیحاتی که در ادامه خواهید خواند، چرایی لذت بردن ما در هنگام گوش دادن به موسیقی را شرح می دهند، اما نمی توانند تمام احساساتی که در اثر شنیدن یک ترانه به وجود می آید را تشریح نمایند.
هنگامی که به یک قطعه گوش می دهیم، ریتم باعث می شود که ما وارد فرآیندی به نام «همراهی با جریان» شویم. اگر گام های آهنگ سریع باشند، روند ضربان قلب و الگوی تنفسی ما برای هماهنگی با آن، تسریع می گردد. این برانگیختگی می تواند توسط مغز به عنوان هیجان تعبیر شود. اگر موسیقی بیشتر مورد رضایت باشد، این همراهی افزایش خواهد یافت.
نظریه دیگری که در این رابطه وجود دارد، این است که هنگام شنیدن یک ترانه، قسمت هایی از مغز که به هنگام سخنرانی به کار گرفته می شوند، تحریک می گردند. این حالت تمام احساسات را انتقال می دهد.
هنگامی که ما به سخنرانی می پردازیم، مغز ما در به کارگیری احساسات، خیلی خوب عمل می کند. دانستن این نکته که اطرافیان ما خوشحال، ناراحت، عصبانی و یا ترسان هستند، برای سخنرانی امری ضروری است. بسیاری از این اطلاعات در تن صدای فرد نمایان می شوند. اگر صدای فرد رسا باشد، احتمالا خوشحال است و اگر لرزان باشد، ترس شخص را نشان می دهد.
 
موسیقی شرایطی مانند یک سخنرانی را برای مغز به وجود می آورد
موسیقی نوع اغراق شده سخنرانی به شمار می رود. صداهای رساتر و سریع تر، باعث ایجاد هیجان می شوند، بنابراین انتخاب این گونه ترانه ها می تواند مفید باشد.
ترومپت، ویالون و یا پیانو، می توانند میزان خوشحالی صدا را تا 100 برابر افزایش دهند، زیرا آن ها قادرند نت های بسیار وسیع تری در مقایسه با صدای انسان تولید نمایند.
ما معمولا احساسات دریافتی را بازتاب می دهیم (مهربانی در برابر مهربانی و…)، بنابراین گوش دادن به ترانه ای که همانند یک سخنرانی خوشحال به نظر برسد، می تواند احساس شادی را به ما منتقل کند.


» تاریخ انتشار : 1397/10/20
» بازدیدها : (0)
» نظرات : (0)
نظرات

پست نظرات
نام:


ایمیل:


عنوان:


نام سایت:


نظرات:

كد:


جدیدترین گزارشات


شناخت دستگاه های موسیقی

:: ادامه خبر



شرح دستگاه شور و گوشه های موجود در ردیف موسیقی ایران

گوشه های دستگاه شور
1-  درآمد         2- خارا (درآمد دوم یا شور پاین دسته) 
3- ضجه موره    4- اصول

:: ادامه خبر



سازهای صفحه‌کلیددار
سازهای صفحه کلید داربه مجموعه سازهای اطلاق می شودکه دارای یک صفحه کیبوردبرای نواختن هست

:: ادامه خبر

 
 
 
 
اخبار علمی جدید


تاثیر گوش دادن به موسیقی کلاسیک در نوزاد یک روزه + عکس

گوش دادن به موسیقی کلاسیک در نوزادان می تواند جایگزینی برای صدای مادران باشد و سبب عادی شدن ضربان قلب آنها می شود.

:: ادامه خبر



تأثیر مثبت موسیقی بر روح و روان کودکان

 موسیقی می‌تواند میزان ضریب هوشی را در میان کودکان و بزرگسالان تا 7 درجه افزایش دهد. دانشمندان با انجام تحقیقاتیادعا کرده‌اند افرادی که می‌توانند یک ساز موسیقی را بنوازند باهوش ترند، زندگی اجتماعی بهتری دارند و در تحصیلات خود موفق‌ترند.

:: ادامه خبر



معجزه ای که موسیقی بر کودکان دارد

  داشتن یک فرزند باهوش آرزوی هر پدر و مادری است. خیلی ها اعتقاد دارند که هوش کودکان یک اتفاق ژنی است. عده ای دیگر از والدین با استفاده از کلاس های کمک آموزشی و صرف هزینه های هنگفت می خواهند فرزندشان را تبدیل به یک نابغه کنند

:: ادامه خبر



برای آرام کردن کودک از موسیقی استفاده کنید!

والدین اغلب به دنبال راهی هستند تا کودکان خود را آرام کنند. تحقیقات نشان داده که موسیقی به همان اندازه که بر والدین تاثیر می‌گذارد، روی کودکان نیز اثر می‌کند. بنابراین والدینی که خود از موسیقی لذت می‌برند می‌توانند از آن برای آرام کردن کودکشان استفاده کنند.

:: ادامه خبر



چه موزیکی مناسب بچه ها است؟

موسیقی در دنیای کودکان درست مثل دنیای بزرگترها اهمیت کلیدی دارد. لالایی شبانه شما در گوش فرزندتان آن قدر او را سر شوق می آورد که حتی اگر بارها و بارها هم تکرار شود از شنیدنش دلزده نمی شود. اهمیت موسیقی در دنیای کودکان بیش از چیزی است که تصور می کنید.

:: ادامه خبر

 
 
   
جستجوی اخبار
جستجو در محتوا   
 
 
   
وضعیت آب و هوا


 
 
   
اوقات شرعی
 
 
   
آلبوم های تصاویر

 
 
   
آمار سایت

» بازدید امروز : 3
» بازدید دیروز : 6
» بازدید هفتگی : 29
» بازدید ماهیانه : 185
» بازدید سالانه : 253
» کل بازدیدها : 944

 
 
   
   
  Copyright @ 2012 irsitesaz.com.